1/10/2019

De kracht van het hotel

4 tips om anno 2020 te charmeren met het ontbijt

Sinds een jaar of 12 lijkt iedereen aan de deeleconomie: we rijden met Uber en slapen in Airbnb’s. Als klassieke onderneming kan dit erg bedreigend overkomen. Toch zijn er heel wat sterktes die je als hoteluitbater kan uitspelen tegenover een vluchtige Airbnb. Een heerlijk ontbijt is daar zo één van. Leg je gasten van ’s ochtends vroeg in de watten en investeer in een ontbijt waar je echt het verschil mee maakt. PANESCO geeft je 4 tips om anno 2020 je gast te charmeren.

Verdeel en heers

Je publiek bestaat uit heel verschillende profielen en als uitbater wil je het hen allemaal aangenaam maken en hen welkom doen voelen. Je ontbijt moet daarom dan ook flexibel zijn en aangepast aan de verschillende noden. Voorzie voor het zakenpubliek, waarvoor alles snel moet gaan, een croissant of broodje dat ze snel met een kop meeneemkoffie van het buffet kunnen graaien en in de taxi of metro kunnen opeten. De toerist is op z’n gemakje en voelt zich graag verwend met een ruim aanbod aan brood – noten, vijgen, spelt, … - en beleg. Leg er ook een verwennerij als donuts bij. Want op vakantie mag het toch altijd een beetje meer zijn.

Het oog wil ook wat

We eten met onze ogen. Zorg dus voor een mooi opgemaakt buffet. Maak het geheel dynamischer door te spelen met hoogtes en accentueer de huiselijke sfeer door de broodjes en ontbijtkoeken op houten planken en schalen met bakpapier te leggen. Het ambachtelijke karakter van onze ‘Artisan Twist’-broden kan je dan weer onderstrepen door ze te presenteren op een marmer of leistenen plaat. Fleur het geheel op met een fris bloemetje en zorg voor een aangename sfeer met rustige muziek.

Vers tot de laatste noot

Geef elke gast een goeie start van de dag, ook de langslapers die pas 5 minuten voor het einde binnenkomen. Vul de schalen dus bij tot het laatste moment, want tenslotte betalen ook zij voor een uitgebreid buffet. Met de PANESCO-koffiekoeken en -broden speel je hier heel makkelijk op in: het duurt slechts een paar minuten (soms zelfs letterlijk maar 1) om iets heerlijk warm en knapperig af te bakken. Je kan broden ook in hun geheel op een plank leggen. Dit versterkt het artisanaal karakter en de gast kan zelf kiezen hoe dik hij zijn sneetjes wil.

Mee met de tijd

De millenials hebben ondertussen bijna allemaal de leeftijd van een eigen carrière en eigen inkomen. En dat geven ze graag uit aan authentieke ervaringen. Vol idealen, zijn ze steeds vaker op zoek naar bio-, vegetarische en veganistische opties. De organic broden van PANESCO bevatten enkel ingrediënten van biologische landbouw en lossen hun hoge eisen dus volledig in. Met wat aandacht voor detail win je de harten, en de likes, van deze grote groep. Thumbs up zowel offline als online!